Portfolio

Lak en interieur onderhoud Mini Cooper S

Show the Mini some love

Deze frisse muntgroene Mini had volgens zijn eigenaar dringend “wat liefde nodig“.
De wagen is steeds zeer goed onderhouden geweest en had bijgevolg niet veel krassen, noch ernstige schade.
Een interieur onderhoud, grondige schoonmaakbeurt en een éénstaps polierbeurt voor het exterieur waren dus zeker aan te raden in dit geval.

Enkele ingevreten vogeluitwerpselen op het zwarte dak waren erg opvallend, net zoals de gekraste pianolak aan de raamstijlen.
Het lederen interieur verdiende een goeie cleaning en een bescherming tegen UV licht.

Lak en interieur onderhoud Mini Cooper S

Exterieur polijstbeurt

We gingen van start met grondige wasbeurt met een ontvettende shampoo van Chemical Guys. De velgen werden ontdaan van hun remstof met een de-ironizer. De ijzeroplosser werd ook gebruikt op de lak, gezien we hier ook ijzerdeeltjes aantroffen. De auto werd volledig gekleid om meest hardnekkige vuiltjes te verwijderen.

Na een grondige lakinspectie zagen wij op het dak schade door ingevreten vogelpoep. Deze lelijk ingebrande vlekken werden verwijderd via sanding waarna de schuurplekken werden weggepolierd met behulp van compound en polish van Gyeon Quartz.

De schade aan de pianolak op de raamstijlen werd ook apart aangepakt met een heel zachte pad in combinatie met een zeer lichte polijstpasta.

De lak zelf werd gepolijst met primer van Gyeon. Deze behandeling gaf de wagen terug een sappige glans, klaar voor de bescherming van de lak.

Als lakbescherming werd gekozen voor een synthetische wax, ook wel sealant genoemd.

De velgen kregen op hun beurt een velgensealant mee, de banden kregen een langdurig houdende bandendressing van Gyeon.

Lak en interieur onderhoud Mini Cooper S

Interieur onderhoud

Het interieur werd volledig onder handen genomen.

Matten en alle andere stoffen onderdelen werden met de Tornador Black’s wervelwind schoongemaakt. De Tornador’s reservoir, welke water en all purpose cleaner bevat, dringt diep door tot in de kleinste vezels van de stof. De matten en de ondergrond zien er dan ook weer als nieuw uit.

De naden van de lederen zetels werden ook uitgeblazen met de perslucht verdeeld door de Tornador. De zetels werden proper gemaakt met een ledercleaner, waarna ze een beschermlaag tegen UV licht aangebracht kregen.

Geïnteresseerd? Contacteer ons!Ontdek ons aanbod!

Geïnteresseerd? Contacteer ons!Ontdek ons aanbod!